Vers vlees voeren

 

Natuurlijk voer voor hond (kvv/barf/uitleg)

 

De kwaliteit van onze voeding bepaalt voor een groot deel hoe wij ons voelen. Wanneer we goed eten voelen we ons beter en zien we er ook beter uit. Dit geldt voor onze dieren ook. Een dier dat goed voer krijgt is vitaler, blijer en ziet er beter uit.
 

Door de eeuwen heen is de wolf geëvalueerd in onze huishond. Onze honden stammen af van deze vleeseter en zijn zelf ook echte vleeseters. Kijk maar eens goed naar het gebit van uw hond. Dit zelfde geldt voor een kat of fret. Allen hebben een gebit dat is gemaakt om vlees te verscheuren en te eten. Vroeger aten honden ‘met de pot mee’ en tegenwoordig krijgen de meeste honden echter brokken.
 

De meeste mensen weten niet wat een hond, kat of fret nodig heeft aan voer. Men gaat er vanuit dat dit alles in de brok zit. Voor een deel klopt dit. Aan de hedendaagse brokken worden zeer veel stoffen toegevoegd, veelal op kunstmatige wijze. Het aandeel vlees is in de meeste gevallen rond de 7 of 8%. Het betreft hier dan slachtafval, dierlijke bijproducten of vlees- en vis meel. Daarnaast zitten er erg veel granen in de brokken, hiermee doet uw dier niets. Deze granen zijn gewoonweg vulling. Het enige wat het dier hier mee doet is verteren waarna het het lichaam weer verlaat via de ontlasting. Dze granen belasten uw dier dier dus juist extra en resulteren in meer ontlasting dan nodig is. Ontlasting is datgeen dat niet wordt opgenomen vanuit het eten.
 

Natuur & Dier gaat terug naar de natuur en wij adviseren het geven van vlees aan uw hond, kat en/of fret. Wij kunnen u dit vlees ook leveren. Dit doen wij in de vorm van KVV, kompleet vers voer (een mix waarin de verhoudingen zijn zoals bij een prooidier). Ons vlees is allemaal geschikt voor menselijke consumptie (6% btw tarief) en is afkomstig van en verwerkt in EEG goedgekeurde slachthuizen. Al het vlees wordt verwerkt door een VWA-gecertificeerd bedrijf en daarna meteen ingevroren in worsten van 250, 500 of 1000 gram.
 

Dit is slechts een korte uitleg. Wij kunnen u een meer gedetailleerd advies geven, dat geschikt is voor uw dier. Het verschil tussen Natuur en Dier en vele anderen die ook vers vlees leveren is dat wij niet alleen het vlees leveren, maar u tevens adviseren. Het is niet mogelijk om een standaardhoeveelheid vlees per dier per dag aan te geven. Dit is echt een kwestie van afstellen en blijven kijken hoe het dier reageert. Het gewicht, karakter en de activiteiten van het dier zijn mede bepalend voor de hoeveelheid vlees die het dier nodig heeft. Samen kijken we hier naar!

 

 

Bewaarinformatie

Uiteraard is het ook belangrijk om te weten hoe dit vlees te bewaren en te voeren. Het vlees wordt bevroren aangeleverd in worsten, bakken of zakken. Het is dus belangrijk dat er voldoende vriescapaciteit is.
 

Eenmaal ontdooid kunt u het vlees niet opnieuw invriezen. In de koelkast kunt u het na ontdooien een dag goed houden (dus kunt u het ontdooide vlees voeren en het ‘restant’ de volgende dag geven aan uw dier).

 

Vaak krijg ik de vraag hoeveel voer ik mijn dier? Voor een volwassen dier is dit anders dan een pup of een senior. Ook per ras verschilt dit en binnen een ras is het ook weer verschillende. Geslacht, gecastreerd/gesteriliseerd of niet, temperament dier, beweging (voornamelijk op de bank of vier uren per dag wandelen?), enzovoorts zijn tevens bepalend voor de hoeveelheid voer. Wel geldt: blijf goed kijken naar je dier (wegen kan ook) en houd de ontlasting in de gaten. Stel bij wanneer nodig! Heb je advies nodig? Vraag het ons...
 

 

Hoeveel voer je per dag?


Dit is de richtlijn van de voerwijzer (www.voerwijzer.com)
 

Welk dier? Hoeveelheid per dag Hoevaak?
Pup tot 4 maanden: 50 gram per kg lichaamsgewicht


4-7 maanden: 40 gram per kg lichaamsgewicht

7-10 maanden: 30 gram per kg lichaamsgewicht


10+ maanden: 20 gram per kg lichaamsgewicht

tot 3 maanden: 4 keer per dag,

3- 6 maanden : 3 keer per dag

6- 12 maanden:  2 keer per dag.

12+ maanden: 1 of 2 keer per dag
 
Volwassen hond 20-30 gram per kg lichaamsgewicht.
Actieve, levendige en kleine honden: tot zo’n 40 gram per kg lichaamsgewicht
Drachtige en zogende hond: 30-40 gram per kg lichaamsgewicht


1 of 2 keer per dag 
Kitten 80 tot100 gram per kg lichaamsgewicht
3 a 4 keer per dag
 
Volwassen kat 30 tot 40 gram per kg lichaamsgewicht
Drachtige en zogende kat: 60-80 gram per kg lichaamsgewicht

2 keer per dag


 
Fret 60 tot 80 gram per kg lichaamsgewicht
Drachtige en zogende fretten: 60-100 gram per kg lichaamsgewicht
2 of 3 keer per dag

Barfplaats rekenhulp voor honden (hier vul je ras en leeftijd ook in!):

http://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf/barf-rekenhulp

(Om te bepalen hoeveel kvv je moet voeren, neem het totaal aantal grammen. Daarnaast kan je er voor kiezen om wel of geen groenten toe te voegen voor de hond).Rekenhulp Gelukkig Dier voor hond, kat & fret:

http://menu.gelukkigdier.nl/

(Leeftijd & ras kan je hier niet invullen!)


Voorbeeld pup:

Mijn Cane corso teefje Kali van 3 maanden weegt 15 kilo

Volgens voerwijzer: 50 gram per kg lichaamsgewicht is 50x15=750 gram

Volgens rekenhulp Barfplaats: 600 gram (4% lichaamsgewicht)

Volgens Menu Gelukkig Dier: 300 gram (2%)

In deze kies ik voor de Voerwijzer, pup heeft veel energie (=voeding) nodig om te groeien! Pups voer je tussen de 4 en 10% van hun lichaamsgewicht!!!! Hoe kleiner het ras, hoe hoger het percentage dat je aan de hond voert. Een chihuahua zet je bv eerder op 10% terwijl een Duitse dog eerder 4% krijgt.


Voorbeeld Amerikaanse bulldog reu:

Merlijn is een gecastreerde reu van 43 kilo en 2,5 jaar oud

Volgens voerwijzer: 20-30 gram per kg lichaamsgewicht is 20-30x43=860-1290 gram

Volgens rekenhulp Barfplaats:  860 gram (2% lichaamsgewicht)

Volgens Menu Gelukkig Dier: 860 gram (2% lichaamsgewicht)


Voorbeeld dobermann teef:

Tara is een gesteriliseerde teef van 38 kilo en 4,5 jaar oud

Volgens voerwijzer: 20-30 gram per kg lichaamsgewicht is 20-30x=760-1140 gram

Volgens rekenhulp Barfplaats:  760 gram (2% lichaamsgewicht)

Volgens Menu Gelukkig Dier: 760 gram (2% lichaamsgewicht)

Tara krijgt zo'n 650 gram per dag, anders wordt ze veel te zwaar!!! Let dus goed op!!!

 Recensies

Nog geen recensie's. Schrijf als eerste een recensie!

Advertentie

Zen Cart the art of e-commerce